Fitness

Fitness en reuma

 

Bewegen bij reuma is bijna een must! Vaak zijn we bij pijn en stijfheid geneigd het rustig aan te doen en gewrichten en spieren te ontzien. Dit werkt echter averechts! Intensief, maar verantwoord begeleid fitnessen is bewezen effectie.

 

Langdurige intensieve fitness onder verantwoorde begeleiding levert geen extra schade op aan de gewrichten. Het heeft een positief effect op kracht, stevigheid en kwaliteit van gewrichten en het helpt je meer weerstand op te bouwen, waardoor je de 'zwaardere' perioden beter aan kunt.

 

 

Praktische zaken

 

ReumActief kent groepsfitness voor mensen met een reumatische aandoening, waaronder bijvoorbeeld ook artrose, fibromyalgie en jicht vallen.

 

Groepsfitness onder begeleiding van een professioneel trainster in Musselkanaal op dinsdagmiddag 13.00-15.00, woensdagmiddag van 13.00 - 15.00 uur en woensdagavond van 19.00-21.00 uur. Kosten € 15,- per maand. Voor leden van ReumActief die al deelnemen aan het therapiezwemmen geldt het Sportpas tarief van slechts € 10,- per maand.

 

De groepsfitness is tevens op te splitsen fitness in de zaal in combinatie met oefenen in de infrarood warmte cabines en/of power plates.

 

Infrarood cabines

 

De Power Fit is een doorzichtige cabine die d.m.v. infrarode straling op temperatuur wordt gebracht tot 37ºC, waardoor tijdens de oefeningen een snelle vetverbranding gestimuleerd wordt en tegelijkertijd spierpijn wordt voorkomen. De infrarode straling dringt dieper de huid in dan een normale warmtebron en zorgt voor therapeutische warmte. Het hoofd blijft koel doordat dit buiten de cabine blijft.

Tijdens het oefenen train je al je spieren. Het meest maak je gebruik van je eigen lichaam en bij sommige oefeningen, indien dit kan, van lichte gewichtjes.

Je doet gericht oefeningen en corrigeert het figuur totaal. Maar je bereikt meer:

 

  • Een aanzienlijke verbeterde conditie, stofwisseling en doorbloeding van lichaam en huidverbetering van het afweersysteem
  • Verlichting van veel reumatische en gewrichtsklachten
  • Bestrijding van de zogenaamde sinaasappelhuid
  • Bestrijding van oververmoeidheid en stress

 

 

 

Contact:

T 06 25 31 20 09

info@ReumActief.info

Follow Us

© All Rights Reserved

ReumActief 2017