Nordic Walking

Waarom Nordic Walking?

 

Nordic Walking is een goede activiteit voor mensen met een reumatische aandoening of andere lichamelijke beperkingen. Bij Nordic Walking maakt u bij het lopen gebruik van stokken. Door het gebruik van stokken wordt u gedwongen rechter op te lopen. Hierdoor vermindert de belasting op uw onderrug. De continue armzwaai heeft een positief effect op uw mobiliteit en op de kracht van uw bovenrug. Het gebruik van de stokken maakt het ook mogelijk andere pijnlijke gewrichten te ontlasten.

 

Bij Nordic Walking maakt u gebruik van uw arm- en schouderspieren.

Hierdoor neemt de belasting op uw heupen en knieën af ten opzichte van gewoon hardlopen, joggen of 'gewoon' wandelen. Doordat u meerdere spieren in uw lichaam gebruikt, ligt de intensiteit van Nordic Walking hoger, zonder dat u het als zeer inspannend zult ervaren. Zelfs op een laag inspanningsniveau geeft Nordic Walking al grote fysieke effecten, mits goed uitgevoerd natuurlijk.

 

Er is inmiddels al veel onderzoek gedaan naar de effecten van Nordic Walking. Uit onderzoek blijkt dat bij alle deelnemers het verbruik van zuurstof en energie toeneemt tijdens Nordic Walking. Eveneens toont onderzoek aan dat het lopen met stokken tot betere resultaten leidt voor zowel fysieke als psychische aspecten dan het lopen zonder stokken.

 

 

Wanneer?

 

Momenteel zijn we druk in overleg om weer een leuke groep Nordic Walking te starten in Musselkanaal en waarschijnlijk Borger-Odoorn.

Binnenkort meer nieuws.

Meer weten?

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd ook met ons mee te wandelen? Neem dan gerust contact op met Anita Sanders T 06 25 31 20 09 of via email: info@ReumActief.info

 

 

 

Contact:

T 06 25 31 20 09

info@ReumActief.info

Follow Us

© All Rights Reserved

ReumActief 2017