Wereld Reuma Dag

Aanwezig bij opening Wereld Reuma Dag Amsterdam

 

Onze voorzitter, Anita Sanders, was uitgenodigd door het Reumafonds om aanwezig te zijn bij de officiële opening van Wereld Reuma Dag 2014 in het Beursgebouw van Amsterdam.

Een kleine afvaardiging van bestuurders van verschillende Reumapatiëntenverenigingen had de eer hierbij aanwezig te zijn.

 

Bijzonder om zomaar op Beursplein 5 te staan. Coco Broeken, het gezicht van diverse campagnes van het Reumafonds opende Wereld Reuma Dag door op de 'Beurs' gong te mogen slaan.

 

Tijdens de opening werd de Beweegwijzer van het Reumafonds officieel gelanceerd.

 

 

Wereld Reuma Dag

2015

 

Zaterdag 10 oktober jl. organiseerden ReumActief en de BPV Kanaalstreek samen Wereld Reuma Dag in "De Dolfijn" te Stadskanaal.

 

Van 10.00-15.00 uur was het Wereld Reuma Dag in Stadskanaal. De eerste keer dat beide patiëntenverenigingn de handen ineen sloegen en samen een groots evenement organiseerden. Doel van deze dag was aandacht vragen voor de aandoening reuma en alles wat daarbij komt kijken.

 

Diverse standhouders waren bereid hun diensten gedurende deze dag aan te bieden. Op deze manier was er een ruim aanbod aan informatie, activiteiten en demonstraties.

 

Tijdens de dag waren er van beide verenigingen demonstraties hydrotherapie onder begeleiding van eigen professionele fysiotherapeuten. Mensen konden op deze manier kennis maken met de beweegactiviteit en zien wat het inhoudt.

 

Naast de hydrotherapie boden we een clinic Nordic Walking met Boer Geert, die de gehele dag aanwezig was om met mensen in gesprek te gaan en aan activiteiten deel te nemen. Hij reed voor het eerst in zijn leven op de scootmobiel, liet zijn bloedsuikers en bloeddruk testen en was geëmotioneerd van de demonstraties die de Stichting Service Dogs gaven.

 

Ook wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal kwam niet onder een scootmobiel training uit. Het viel hem allerminst mee om op een scootmobiel te rijden en noemde het nog geen 'kattepis'.

 

Naast aandacht leverde het de verenigingen een aantal nieuwe leden op en uiteraard de nodige aandacht in de pers en media.

 

Langs deze weg bedanken we iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze dag. In het bijzonder ook het Reumafonds, want zonder hen was een dergelijk evenement niet mogelijk!

 

 

 

 

Mini symposium succes!

 

Woensdag 12 oktober 2016 organiseerde ReumActief samen met reumaconsulente Karina Noot van

het Refaja Ziekenhuis een mini symposium met als thema "Reuma en verschillende behandelmethoden"

 

Dit mini symposium werd in het kader van Wereld Reuma Dag georganiseerd.

Ruim 60 geïnteresseerden vulden de zaal, een mooie mix van patiënten en mensen die werkzaam zijn in de zorg.

 

De sprekers deze avond waren: Karina Noot, reumaconsulente; Rik Meijer, reumatoloog: Jelmer Sytema, reumatische pijnstilling:

Anjet Rodgers, ergotherapeute:

Fokko Lieben, OIM: Judith Struik, revalidatiemogelijkheden:

Sjakko Lieben, OIM (voetproblemen:

ReumActief Anita Sanders en Angelique

 

Alle bezoekers gingen met een gevulde presentatiemap naar huis.

 

 

Contact:

T 06 25 31 20 09

info@ReumActief.info

Follow Us

© All Rights Reserved

ReumActief 2017